fredag 8 februari 2013

Facebook startar egen sökmotor?

Facebook är ju såklart allas vår favorittjänst. Det finns dock ett par konkurrenter runt hörnet som vi kommer att få se upp med. Google har lanserat sitt egna sociala nätverk kallat google+. Denna tjänst ser dock ut att ha misslyckats. Facebook har fortfarande tronen som det bästa och mest populära sociala nätverket. Tack och lov!

Google är dock bättre på ett annat område, nämligen inom sökmotorer. IDG skriver idag att Google står för 65% av alla sökningar som görs. Det är såklart väldigt mycket. Det hade varit smart av Facebook om de också tog sig en bit av denna kakan. Varför startar inte Facebook en sökmotor? Man kan ju redan söka på profiler och annat på Facebook. Hade det inte varit bra om man också kunde söka på allt möjligt på Internet inne i Facebook?

Jag ser en oroväckande utveckling bland hemsidor idag som inte har implementerat en sökmotor. CDON går till exempel med i miljonförlust. Förstår inte CDON att de borde skapa en sökmotor? Jag tror att det löser de flesta problem, både privat som arbetarklass.

Hur som helst, vi vill ju att det ska vara så smidigt som möjligt. Om Facebook startar en egen sökmotor så har vi ingen anledning att någonsin lämna Facebook! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar